Stránky

06 apríla 2013

Mramorová bábovka

25 dkg mletý cukor
25 dkg polohrubá múka
1/2 prášok do pečiva
4 vajcia
1 dl voda (teplá)
1 dl rastlinný olej
1 lyžica Hery
1 lyžica Granko

Do cukru dáme 4 žĺtka, dolejeme vodu a šľaháme. Pri šľahaní nalejeme olej, nasypeme múku s práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Nemiešame už viac ako 2 min. Formu si vymastíme Herou a vysypeme mukou. Do formy nalejeme     3/4 hmoty. Do zvyšku primiešame Granko a potom dolejeme do formy. Bábovku pečieme na 200°C. Na kontrolu či je bábovka hotová použijeme drevenú špajdlu. Ak po vpichnutí zostane suchá, bábovka je hotová. Necháme ju vychladnúť vo forme a potom ju vyklopíme. Nakoniec ju môžeme posypať práškovým cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára