Stránky

12 júna 2011

Remember the Titans

Spomienka na Titanov
Skutočný príbeh o strednej škole T.C. Williams, ktorý sa odohrával v štáte Virginia roku 1971 po spojení bielych a čiernych" škôl.
V hlavných úlohách: Denzel Washington, Will Patton, Wood Harris, Ryan Hurst
Obsah:
Bill Yoast (Will Patton) je úspešným trénerom amerického futbalu v južanskom mestečku Alexandria. V roku 1971 chce miestny tým stredoškolákůov pod jeho vedením vyhrať turnaj. Všetko sa zmení v okamžiku, keď na miesto hlavného trénera je vymenovaní nekompromisný Herman Boone (Denzel Washington). Yoastovi nezostáva , než sa uspokojiť s miestom pomocného trenéra obrany týmu. Pre mnohých obyvateľov mesta je Boone ale tažko akceptovateľní, je totiž černoch. Pritom práve Boon teraz musí zkĺbiť hráčov rôznej farby pleti a priviesť tým k nejlepšiemu výkonu a úspěšným zápasom bez porážky. Neskrývaný rasismus ohrozí už prvé sústredenie mladých hráčov, pretože predsudky sú  hlboko zakorenené na obidvoch stranách. Tvrdý a neústupný Boone pritom rozhodne nešetrí nikoho, zaujíma ho iba úspech celého týmu...
Strhujúci, a zároveň provokatívny príbeh vznikol podľa skutočnej udalosti. Jeho režisér Boaz Yakin postavil na dobre napísanom scénári (Gregory Allen Howard) a na vynikajúcom výkone Denzela Washingtona (Prezumcia viny, Training Day, Muž v ohni) v úlohe Hermana Boonea. (oficiálny text distribútora)
My comment:
Tento vynikajúci film, ktorý sa vymyká klasickým Hollywoodskym filmom s happy endom, môžem pozerať aj sto krát, aj tak budem mať pri ňom husiu kožu, "lesklé oči" a chvejúci sa dych. V tomto filme sa stretnete so všetkým, čo by mal dobrý film obsahovať. Hlboká myšlienka, tvrdá skutočnosť, napätie, nenásilný humor a nakoniec zdravý rozum. Vďaka tomu môžem zaradiť tento film medzi moje TOP filmy.
Trailer: 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára